Filtrering av Øl

Rester av protein, tannin, gjærbakterier og partikler reduserer både utseende og levetid på øl som er tappet og fyllt på flaske. Filtrering forbedrer både utseende, smak og levetid på brygget.

Det finnes en rekke filter på markedet for proffesjonelle og hobby-bryggere. Bryggerier som har kontinuerlig
produksjon av øl har systematisk vedlikehold og rengjøring av filterutstyr og kan derfor benytte vaskbare/desinfiserbare filter.   Hobby bryggere nøyer seg ofte med filter som kan kastes etter bruk. Resultatet blir det samme !

Som regel må ølet filtreres ned til 0,5 my for å oppnå ønsket renhet og for å få fjernet forurensende rester av gjæringsprosessen

https://www.filterstore.com/kit.htm Denne siden gir deg en innsikt i selve prosedyren  (Engelsk)!</a> Det samme filterustyret finner du på lager hos oss.

Velg mellom dybdefilter og membranfilter for prosessen. Det er viktig at filteret har lav proteinbinding. Samtidig bør filterhuset være av næringsmiddelbestandig materiale.

Kontakt oss gjerne dersom du har spørsmål