Bakterievekst i aktivt kull, er det farlig ?
Bakterier er de mest tilpasningsdyktige organismer på jorden. De finnes over alt. I antarktis, på [...]
Hvordan lese en vannanalyse
Hvordan leses en vannanalyse ? En vannanalyse skal angi verdier for bakteorologiske , fysisk og [...]
Radon i vann og helsefare
Radon er en fargeløs, smakløs og naturlig gass. Den er også radioaktiv og nøytral som [...]
Kvalitativ identifikasjon av forurensning i vann
Kvalitativ identifikasjon er vanligvis brukt for å beskrive synlige og estetiske karrakterer på vann. Disse [...]
Fargetall i vann
Drikkevann skal helst være fargeløst. Høyt innhold av humus, jern eller mangan gir høyt fargetall [...]
Koliforme bakterier
Koliforme bakterier tilføres til vannet igjennom avføring fra smittede mennesker eller varmblodige dyr. Mange infeksjonssykdommer [...]
pH Surhet
Surhet (pH) – måles på en skala fra 0-14 og er et mål på konsetrasjon [...]
Konduktivitet og Ledningsevne
Konduktivitet eller ledningsevne er et mål for vannets evne til å lede strøm. Ioner leder [...]
Jern og Mangan i drikkevann
Høyt innhold av jern og mangan er ofte et problem i våre vannkilder. Jern: Høyt [...]
Hardhet og Kalkinnhold i vann
Hardhet, eller kalkinnhold i vann bestemmes av vannets innhold av kalsium (kalk) og magnesium. Hardt [...]