Bakterievekst i aktivt kull, er det farlig ?

Bakterier er de mest tilpasningsdyktige organismer  på jorden. De finnes over alt. I antarktis, på [...]

Hvordan lese en vannanalyse

Hvordan leses en vannanalyse ? En vannanalyse skal angi verdier for bakteorologiske , fysisk og [...]

Radon i vann og helsefare

 Radon er en fargeløs, smakløs og naturlig gass. Den er også radioaktiv og nøytral som [...]

Kvalitativ identifikasjon av forurensning i vann

Kvalitativ identifikasjon er vanligvis brukt for å beskrive synlige og estetiske karrakterer på vann. Disse [...]

Fargetall i vann

Drikkevann skal helst være fargeløst. Høyt innhold av humus, jern eller mangan gir høyt fargetall [...]

Koliforme bakterier

Koliforme bakterier tilføres til vannet igjennom avføring fra smittede mennesker eller varmblodige dyr. Mange infeksjonssykdommer [...]

pH Surhet

Surhet (pH) – måles på en skala fra 0-14 og er et mål på konsetrasjon [...]

Konduktivitet og Ledningsevne

Konduktivitet eller ledningsevne er et mål for vannets evne til å lede strøm. Ioner leder [...]

Jern og Mangan i drikkevann

Høyt innhold av jern og mangan er ofte et problem i våre vannkilder. Jern: Høyt [...]

Hardhet og Kalkinnhold i vann

Hardhet, eller kalkinnhold i vann bestemmes av vannets innhold av kalsium (kalk) og magnesium. Hardt [...]